Снимка: Европейски парламентИзказване на ирландката Клеър Дали - депутат в Европейския

...
Снимка: Европейски парламентИзказване на ирландката Клеър Дали - депутат в Европейския
Коментари Харесай

Депутатът в ЕП Клеър Дали: Спрете парите на тези бандити на власт в България

Снимка: Европейски парламент

Изказване на ирландката Клеър Дали - народен представител в Европейския парламент от групата на Европейска обединена левица/Северна зелена левица, на съвещанието на Комисията за цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи (LIBE) в европарламента. Думите ѝ са във връзка оценката, която направи еврокомисар Вера Йоурова за положението на Механизма за сътрудинчество и инспекция на България и дали ще бъде преустановен поради напредъка на страната, написа

Шокирана съм от думите на еврокомисар Вера Йоурова за обстановката в България. Мисля, че те показват картина, изцяло противоположна на действителността в тази страна.

Ако Европейската комисия в действителност счита, че напредъкът в България през последните 13 години е добър, то заключението ми е, че вие сте или надълбоко некомпетентни, или че изцяло слугувате на ползите на Бойко Борисов поради връзките му с избрани групи в този парламент и с ползи в Европейския съюз.

Той задоволително хитро заобикаля да преследва малцинствата, по този начин както го вършат Унгария и Полша, с цел да си спести остри рецензии за това, че ръководи най-корумпираната страна в Европейски Съюз с най-бедното население. Разполагаме с беспорни свидетелства за връзките му и взаимоотношението му с основния прокурор Иван Гешев. Той му споделя кого да преследва, по какъв начин да прикрива изказванията против него за пране на пари в Испания, за тормоз на съдии и така нататък

Сега хората са по улиците, където полицията ги бие и пръска с пикантен спрей, уважавани в обществото българи са затваряни, започнаха гладни стачки, а ние си приказваме за мониторинг и прогрес.

Припомням ви, че предходната година, въпреки и в по-малка степен, отбелязахме нещо значимо - продължаващият рекет в жилищен комплекс в Поморие, където мои сънародници имат жилища, само че не ги позволяват до тях и това стана още по-зле поради пандемията, а не могат да получат правдивост от полицията и съда.

Сигурна съм, че хората, които загатвам, в този момент ни гледат и ни се присмиват. Гешев, който поканихме, ни се присмива, присмива се на процедурите и механизмите на Европейския съюз, които са толкоз откъснати от действителността.

През април 2019 година Европейската комисия сподели, че Механизмът за съдействие и инспекция не трябва да бъде отменян. Сега се колебаете по какъв начин да постъпите с него.

Хората по улиците в София желаят да знаят дали прецизно ще следите с този мониторинг, само че също по този начин и дали ще спрете парите на тези бандити. Защото европейските фондове овластяват тези хора и им разрешават да се развихрят в пълномащабна корупция, която в действителност санкционира българите.

Ще ви кажа, че е безспорна срамотия, че Комисията се колебае по този въпрос и е съизвършител в корупция. "

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР